Boqueria

Lucas Allskog, barchef Boqueria 

Kan du dela 3 favoritcocktails från baren? (Namn + recept på varje drink) 

  

Lychito 

Det här är en banger! En mixologisk twist av en klassisk mojito gjord på ljus rom, lime och socker smaksatt med fräsch mynta och riven tonkaböna för lite extra karaktär. Drinken går sedan igenom en klarifieringsgsprocess som gör den helt genomskinlig. På toppen lägger vi ett fluffigt litchi skum. 

  

Mango Loco 

Att dricka denna är som att äta en färsk mango i sitt eget exotiska paradis. Den görs på vodka i basen och med hundraprocentig mangopuré. Drinken toppas dessutom med en superkrämig och söt kokosgrädde. 

  

Spanish Donkey 

Den här drinken är Boquerias egen twist av en Mint Julep och Moscow Mule där Spanien har tagit över. Den här sötsyrliga drinken görs på spansk premium-brandy och apelsinlikör som blandas med saffranssirap och lime. 

  

  

Vad kännetecknar Boquerias drinkmeny? 

Vår drinkmeny är noggrant utformad för att komplettera den spanska matupplevelse vi erbjuder. Här hittar du en blandning av klassiska cocktails med en spansk twist samt unika skapelser inspirerade av spanska smaker och ingredienser. Vi hämtar inspiration från moderna mixologiska tekniker, såsom klarifiering, vilket vi använder i exempelvis vår Lychito. Vi lägger stor vikt vid att använda färska råvaror och säsongsbetonade frukter för att skapa drinkar som är både spännande och uppfriskande.  

  

Var hittar du inspiration till nya drinkar?  

Jag reser mycket för att uppleva nya kulturer och smaker. Jag brinner för både mat och dryck, så mycket fokus ligger på det under mina resor. För att utveckla Boquerias drinklista reste jag till Spanien och tillbringade mycket tid på några av Barcelonas bästa cocktailbarer. För den som reser till Barcelona kan jag varmt rekommendera Paradiso, som är en av världens främsta cocktailbarer, samt Bar Brutal, som enligt mig är världens bästa tapasrestaurang med en dedikerad cocktailbar. 

  

Om du får välja en spritsort att blanda drinkar med, vilken blir det? Varför? 

Det här är som att fråga en pappa vilket hans favoritbarn är. Du kommer aldrig att få ett rakt svar från mig. Jag älskar alla, för att alla är unika. Det finns både finslipade och oslipade diamanter men vid rätt tillfälle kan alla fylla sin funktion. Grappa är normalt inte min favorit, men i rätt drink kan det vara den perfekta ingrediensen.  

Vilken är din personliga favoritdrink? Varför? 

Min personliga favoritdrink är en klassisk Negroni. Det finns något tidlöst och elegant med den enkla men smakrika kombinationen av gin, Campari och söt vermouth, speciellt när den görs med en högkvalitativ vermouth som ”Antica Formula”. Den bittersöta balansen och den rika, örtiga smaken gör den till en perfekt aperitif eller avslutning på en måltid. Den står inte med på vår barmeny men precis som alla klassiker så går den givetvis att beställa. 

Boqueria återöppnar med en spännande ny meny och ett nytt köksteam 

Efter en omfattande renovering slår restaurangen Boqueria i Stockholm upp sina dörrar igen och bjuder in till en kulinarisk upplevelse med både nyinredda lokaler och en förnyad meny. Med passion för spansk mat och kultur har Boqueria skapat en plats där gästerna kan njuta av förstklassiga rätter och en atmosfär som kombinerar Spaniens livliga marknader med dess eleganta restauranger. 

Ett drömlag i köket 
Köksmästaren Magnus Carlqvist, som har spenderat de senaste fem åren på Boqueria, får nu sällskap av Andreas Freij som återvänder till köket efter att ha samlat inspiration från olika äventyr. Tillsammans har de skapat ett nytt köksteam som lovar att ta Boquerias matlagning till nya höjder. 

Unik spansk gastronomi 
Den nya menyn är ett spännande omtag med ökat fokus på à la carte-rätter, samtidigt som man fortsätter att utveckla de avslappnade men raffinerade tapasrätter som har blivit Boquerias signum. Gästerna kan förvänta sig maträtter som är svåra att hitta någon annanstans i Sverige, som hel Pulpo – bläckfisk perfekt tillagad för en smakupplevelse utöver det vanliga, nattbakad spädgris som serveras hel, halv eller i kvart, samt tre olika varianter av lyxig och autentisk Paella, lagad från grunden med egen sofrito och fond utvecklad tillsammans med spanska kockar: Marisco med fisk och skaldjur, Txuleta med galicisk biff och Pollo med helgrillad gårdskyckling. 

Nytt fokus på grillat 
Det nya köket är utrustat med en ny grillstation där kött, fisk, skaldjur och grönsaker grillas på spanskt vis med hjälp av en kolgrill som ger en krispig yta och intensiva smaker. En synlig hängmörningskyl stoltserar med köttstycken och egengjorda korvar, medan den nybyggda baren, inspirerad av Gaudís karaktäristiska stil, serverar innovativa drinkar och en omfattande spansk vinlista med de bästa vinerna från alla spanska regioner. 

Boquerias nya kallskänk fokuserar på exklusiva skinkor, korvar, pintxos och ”gildas”. Med känslan av en spansk matmarknad erbjuds också musslor, sardiner och ett brett urval av cava. 

Ett levande torg och nattliv 
För att ytterligare höja stämningen utökar Boqueria sitt nöjesutbud med DJs, saxofonister och gästspel från spanska artister. Victor Eriksson och Johan Mattsson kommer att leda underhållningen med många spännande aktiviteter. 

Om Boqueria Stockholm 
Boqueria är en spansk restaurang på Jakobsbergsgatan i Stockholm som bjuder på en autentisk och innovativ matupplevelse. Med fokus på högkvalitativa råvaror och traditionella spanska smaker är Boqueria platsen för alla matälskare som vill utforska det spanska kökets rikedom. Med nyrenoverade lokaler och ett passionerat köksteam erbjuder Boqueria en unik och minnesvärd matupplevelse i Stockholm, där varje besök blir en resa till hjärtat av Spanien.