Fynda retro på Kanarieöarna – ett paradis för vintage-älskare

Foto: Canary Islands Tourism

Kanarieöarna är mer än sol och stränder – här kan man också hitta fantastiska vintage- och secondhand-butiker som erbjuder allt från retroplagg och accessoarer till handplockade designklassiker. När man strosar runt längs gatorna och i butiker fyllda med unika fynd, får man dessutom en inblick i öarnas kultur och historia.

Att shoppa vintage på Kanarieöarna är inte bara ett sätt att hitta unika plagg, det ger också en chans att upptäcka öarnas rika kulturarv. Många av butikerna är nämligen inrymda i charmiga, historiska byggnader, vilket skapar en känsla av att kliva tillbaka i tiden.

Gran Canaria – trendiga vintagebutiker i historisk miljö. I Las Palmas ligger shoppinggatan Calle Triana, en pärla för alla som älskar vintage och second-hand. Gatan erbjuder en blandning av moderna butiker och små, unika vintageaffärer. Här kan man fynda allt från luftigt boho-mode till klassiska vintagefynd, medan du strosar runt i stadsdelen Veguetas historiska atmosfär.

Teneriffa – en skattkammare av second-hand och retro. På Teneriffa är huvudstaden Santa Cruz de Tenerife känd för sina många vintage- och secondhand-butiker. Calle Castillo är en av de mest populära shoppinggatorna, där man hittar allt från små butiker med noggrant utvalda plagg till större affärer med ett bredare sortiment. I dessa butiker kan man hitta unika plagg från olika decennier, vilket gör det möjligt att skapa en personlig stil som sticker ut.

Lanzarote och Fuerteventura – unika butiker med lokal karaktär. Lanzarote erbjuder en mer avslappnad shoppingupplevelse, men här finns fortfarande spännande fynd att göra, särskilt på gatan Calle León y Castillo i Arrecife. Fuerteventuras Avenida de Nuestra Señora del Carmen i Corralejo erbjuder också ett urval av vintagebutiker, där man kan upptäcka lokala skatter och handplockade plagg med kanarisk touch.

En av de stora fördelarna med att shoppa på Kanarieöarna är de låga skatterna, vilket gör att man kan fynda till ännu bättre priser. Med fördelaktiga priser på kläder och accessoarer får man mer för pengarna – oavsett var man handlar. Det gör öarna till ett paradis för den som vill hitta unika vintageplagg utan att spräcka budgeten.