Högbo Brukshotell & Spa introducerar juldrinken Frostigt Lingon– en lekfull hyllning till skogens smaker
Efter några års uppehåll har Högbo Brukshotell & Spa, beläget utanför Gävle, glädjen att åter bjuda in till sitt välkända julbord i Nya Herrgården. Nu presenterar hotellet även sin nya juldrink Frostigt Lingon som är lekfull, syrlig och med subtila smaker inspirerade av skogens bär och örter.
Årets julbord präglas, likt tidigare år, av ett genomtänkt och hållbart koncept där fokus ligger på lokalproducerade råvaror och förstklassig gastronomi. Det traditionella julbordet får nytt liv genom en meny som både hyllar svenska julklassiker och lyfter fram lokala smaker. Julbordet erbjuder en härlig kombination av klassiska rätter som sill, julskinka och korvar, tillsammans med färska grönsaker och andra råvaror, varav många hämtas direkt från brukets lokala produktion.
I juni 2024 öppnade Högbo Brukshotell & Spa sitt nya Orangerie – en bistro, lounge och bar inspirerad av svensk flora. Här står närproducerade råvaror i fokus, med destillat, maltbrygder och drycker, inklusive en egen öl framtagen i Högbo Ölverkstad. Barteamet har nu skapat juldrinken Frostigt Lingon, som speglar hotellets värden: hantverk, hållbarhet och lokala smaker.
En unik smakupplevelse med Frostigt Lingon
Som ett komplement till årets julbord presenteras nu signaturdrinken Frostigt Lingon, som skapats för att spegla vintersäsongens karaktär och är framtagen med lokala ingredienser. Med sin balanserade smakprofil, där lingonets syrlighet harmonierar med tranbärets friska och intensiva toner, är drinken perfekt som både en stämningsfull inledning eller avslutning på julbordet som serveras i hotellets Svenska Bar i Orangeriet.
Serveringen är lika lekfull som den är unik – drinken presenteras i en glaskula som placeras över ett frostigt vinglas, fyllt med tranbärsjuice, frysta lingon och en grankvist för en vacker och vintrig touch.
Julbordet serveras i Nya Herrgården från 22 november till 21 december.
Recept på juldrinken a lá Högbo skapad av Högbo Brukshotell & Spa
Ingredienser:
2 cl Tranbärsjuice
3 cl Tequila
2 cl Triple Sec från Tevsjö
3cl Lingonsyra från Sandbergs
2 cl Sockerlag
Grankvist
Frostigt Lingon
1. Ge vinglaset en frostig inramning genom att doppa kanten i valfri vätska och sedan på ett fat med salt
2. Fyll vinglaset med lite is och häll i 2 cl tranbärsjuice
3. Dekorera drinken ytterligare med några frysta lingon och stoppa i en grankvist för extra julmagi
Till Julkulan och drinken:
1. Skaka 3 cl tequila, 2 cl triple sec från tevsjö, 3cl lingonsyra från Sandbergs och 2 cl sockerlag
2. Häll försiktigt drinken i julkulan och placera den sedan på vinglaset
3. Juldrink a lá Högbo hämtat från skogen! Servera gästerna och låt dem själva få färdigställa drinken när de önskar.
Juldrinken serveras i Orangeriet från 22 november till 21 december.