Smaka på New Orleans

Den 4 mars gör förgående års succé Mardi Gras comeback på Luzette och välkomnar gäster till brasseriet på Centralstationen för en kulinarisk resa genom det franska och karibiska köket. Under en fullspäckad kväll erbjuder Luzette en unik meny med mat, cocktails och livejazz – allt inspirerat av den amerikanska södern och New Orleans.

”Under Mardi Gras vill vi bjuda våra gäster på känslan av en kväll i New Orleans med smaker man sällan får uppleva på den här sidan jordklotet. Louisianas matkultur är full av smaker och influenser, där det franska köket har inspirerat många rätter. För oss på Luzette är det ett perfekt tillfälle att tolka dessa på vårt sätt!”, säger Anja Mattsson, restaurangchef på Luzette.

Under Mardi Gras på Luzette serveras den unika menyn från 16:00 med rätter som deep fried oysters, crab cakes och smoked andouillet med red shrimps. För den som önskar finns även en mindre à la carte-meny att välja från. I baren serveras dessutom cocktails i festivalens anda, som den ginbaserade French 75 och kakao- och mintdrinken Grasshopper.

”Ingen Mardi Gras utan creole och cajun! Vi kommer bjuda på en goffig meny där vi lyxar till det med precis allt vad Mardi Gras kan tänkas erbjuda i matväg. Menyn kan endast avnjutas under firandet den fjärde mars, så se till att komma förbi och ät er igenom New Orleans! Det är en upplevelse som inte får missas.” säger Ola Stålnäcke, kökschef på Luzette.

Som en extra höjdpunkt gästar en jazzorkester Luzette och fyller lokalen med rytmer av autentisk och svängig New Orleans-jazz.

Menyn under Mardi Gras:

  • Deep fried oysters with tartar sauce
  • Crab cakes
  • Creole fried chicken with Fat Tuesday fries
  • Corn with hot sauce
  • Jambalaya with chicken
  • Smoked andouillet with red shrimps
  • Beignet choux au craquelin

Mardi Gras äger rum tisdagen den 4 mars på Luzette från klockan 16:00 till 23:00.
Drop-in eller bordsbokning via luzette.se.